Tuesday, February 26, 2013

*I'M HARDLY TO REMEMBER : TP I PERNAH PERGI JUGRA PEEPS!*


Apa ada dalam thumbdrive.....

Hokay,the reason on why aku start entry kali ni dgn tajuk tersebut adalah kerana gambar gambar ini dijumpai dalam thumdrive yang aku sangka hilang tapi sebenarnya berada di suatu lokasi yang agak tersembunyi...*grr,turns up this thing ada,but lost in the middle of nowhere and now,aku da jumpa..
owh..

Cukup dengan penyesalan tersebut:,aku tak pasti bila tarikh sebenar aku pergi jugra neh,one thing for sure jugra neh aku pergi secara kebetulan kerana aku mengikut rakan rakan aku pergi ke kenduri di banting. Si pemandu tersebut memamg arif dengan jalan menuju ke jugra,and BLINK!dia segera berkata ' APA kata kita ke JUGRA'...OK,aku teruja pada ketika itu...sbb dalam kepala aku,aku berimaginasi bahawa tempat tersebut mesti sgt cantik dan berangin...jalan nak pergi situ bagi aku tidak lah susah sangat,mula mula masuk suatu perkampungan,dam perlu melalui bukit yang agak tinggi disamping jalan yang agak bengkang bengkok *ingatan samar samar* 

OK,dalam anggaran masa 1 jam lebih dari banting termasuklah mendaki bukit tersebut demi untuk sampai ke kawasan lereng bukit jugra itu..maka,sampailah ke destinasi yang hendak dituju,ok seronok,sebab pemandangan di kawasan tersebut sangat 'breathtaking' dan angin sepoi sepoi bahasa ujud di situ...nasib baik keadaan cuaca adalah baik dan tidak hujan...so MERONGGENG di JUGRA adalah kes yang lengkap tanpa ada sebarang kesulitan,THANK GOD...

Apabila semuanya urusan selesai *meronggeng*tibalah masa untuk pulang,kesimpulannya pergi jugra pada hari itu adalah pengalaman pertama aku menapak disitu dan sesuatu yang perlu dikongsikan disini,supaya suatu hari nanti aku sedar *i've been here!dan aku da ada jawapan andai cucu aku tanya apa itu JUGRA...hoih masa depan...ohoiii masa depan...


Sambil pikir akan perihal masa depan dan merancang,apa kata suh mak buatkan milo,kan ASIKKKKKKK!

Kalau uat MILO Segera pakai air sejuk pon boleyhhhhhh!

Bye Bye peeps!




RUMAH API  1*KLIK via KAMERA  KWN



RUMAH API dan POKOK POKOK *KLIK via KAMERA KWN 


PEMANDANGAN *KLIK  via KAMERA KWN


PEMANDANGAN dan SUNGAI *KLIK  via KAMERA KWN


PEMANDANGAN  dan  SEKUMPULAN AWAN  AWAN *KLIK via KAMERA KWN 



SUNGAI dan BUAYA didalam  sungai tersebut *KLIK via KAMERA KWN 



RUMAH API lagi dan MACAM ADA PARABOLA kat RUMAH API TERSEBUT *KLIK via KAMERA KWN


RUMAH API LAGI HOIHHH *KLIK via KAMERA KWN



PEMANDANGAN CANTIK *KLIK via KAMERA KWN


PEMANDANGAN SESEDAP MATA MEMANDANG *KLIK via KAMERA KWN


SIGNAGE bukti memang AKU PERGI JUGRA *KLIK via KAMERA KWN

SI HENSEM di JUGRA,rasa nak golek golek cam BOLLYWOOD bcoz that place are really really awesome! 

1 comment:

  1. Golek2 sambil menyanyi terus masuk ke laut.. Hahaha

    ReplyDelete